dilluns, 13 d’octubre del 2008

Hem fet pa!

Quan era petit, al casal de Vilafant ens feien anar a fer pa a can Bertu cada any. Des d'aquel entonces que no ho havia tornat a provar mai més. L'altre dia, però, vaig passar pel bazar del Lidl i: ho sorpresa! Vaig veure una panificadora (entenguis màquina per fer pa) que hem va captivar. El mecanísme és molt simple: 1) Col·locar 500g d'una barreja de farines, llevat, sal, ... que ja venen preparada a la màquina. 2) Afegir-hi 350ml d'aigua tèbia. 3) Selecccionar el programa (pa blanc, pa integral, ...) el grau de torramenta i indicar el pes del pa a fer. 4) Apretar el boto start i esperar unes 3h. El procés és completamnet automàtic. La màquina amassa el pa, espera que creixi i el cou. A més és pot programar perquè tingui el pa acabat de fer a una determinada hora. El resultat ben bo! Ara el següent pas és provar de fer la barreja d'ingredients nosaltres enlloc de comprar-ne una de ja feta. I quin pa amb tomata que farem!!



PD: Arran d'aquesta experiència he descobert un blog en català de cuina que també parlen de panificadores és diu A taula.

3 comentaris:

Esther ha dit...

Boníssim el pa!!! En vaig menjar el dilluns per dinar i encara era molt tendre. Quan vulguis provem de fer una coca!!!

Anònim ha dit...

Oooh! la mítica panificadora del lidl! a veure si deixes que els teus companys de feina en provin (i així en convencem algun de que la compri)

Anònim ha dit...

Joder nen!! com mola!!
Posa-hi 2 líquids a dintre a veure si et fa un cubata!!